General

ANGLIA – SCOTIA

Transport Avion TAROM| 10 zile | de la 999 Euro

Date de plecare: 18 Iulie, 26 August 

Ziua 1 | BUCURESTI – LONDRA

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 10:30 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO391 cu destinatia Londra. Decolare la ora 12:30, sosire la Londra la ora 14:05. Tur panoramic Londra: Palatul Parlamentului si Big Ben, London Eye, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Bursa din Londra, Banca Angliei, Catedrala St. Paul, Millenium Bridge, Turnul Londrei. Seara, optional, se poate face o croaziera pe Tamisa. Cazare hotel Novotel London Wembley 4* sau similar (pentru plecarea din 18 Iulie), respectiv hotel Ibis Excel 3* sau similar (pentru plecarea din 26 August).

Ziua 2 | LONDRA – CASTELUL WINDSOR – SALISBURY – STONEHENGE

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau optional, excursie de 1 zi la Castelul Windsor, Salisbury si Stonehenge. Castelul Windsor a fost resedinta familiei regale timp de peste 900 de ani. Puteti vizita apartamentele folosite si astazi pentru cazarea delegatiilor oficiale si a sefilor de stat, in care puteti admira opere de arta din colectia regala incluzand picturi de Rembrandt, Rubens, Canaletto, Gainsborough si celebrul portret al lui Charles I realizat de Sir Anthony Van Dyck. In anul 1992 au fost distruse intr-un incendiu mai mult de 100 de camere ale castelului. Din fericire, camerele afectate nu gazduiau la momentul respectiv importante opere de arta. Procesul de restaurare a fost definitivat in anul 1997. Se mai poate admira Capela St. George – un exemplu de arhitectura gotica considerata a fi casa spirituala a Ordinului Jartierei (Order of the Garter) – cel mai inalt ordin al Cavalerismului Britanic infiintat in anul 1348 de Edward al III-lea. In interior se afla inmormantati Henry al VIII-lea si sotia sa Jane Seymour, precum si Charles I. Continuam cu vizita in comitatul Wiltshire, o incantare si o datorie pentru fiecare turist care ajunge in Londra. Peisajele uluitoare invaluite in mister, imbinate cu istoria straveche, vor ramane vii in amintire pentru totdeauna. Prima oprire o vom face la Salisbury, oras cu o istorie indelungata, unde vom vizita superba Catedrala Anglicana. Construita in secolul al XIII-lea, in stilul gotic englezesc, mareata catedrala are in prezent cea mai inalta spirala de biserica din Regatul Unit (123 m) si o arhitectura deosebita. La catedrala din Salisbury avem ocazia sa vedem unul dintre cele mai vechi ceasuri mecanice din lume – inca functional, datand din anul 1386, precum si cel mai bine conservat exemplar dintre cele 4 exemplare originale ramase ale Magna Carta. Ramanem in comitatul Wiltshire, pentru a vizita unul dintre marile mistere ale omenirii – ansamblul Stonehenge – format din patru cercuri concentrice, construite din blocuri gigantice de piatra. Originile si menirea acestui ansamblu nu au putut fi descifrate exact nici pana astazi, dar datorita existentei unor astfel de monumente pe tot intinsul Angliei, se presupune ca acestea aveau rol de altar de rugaciune si de indeplinire a diferitelor ritualuri pagane. Din anul 1986, Stonehenge a fost inclus pe lista patrimoniului UNESCO. Seara, intoarcere la Londra. Cazare hotel Novotel London Wembley 4* sau similar (pentru plecarea din 18 Iulie), respectiv hotel Ibis Excel 3* sau similar (pentru plecarea din 26 August).

Ziua 3 | LONDRA

Mic dejun. Continuam vizitele pietonale impreuna cu insotitorul de grup: Palatul Buckingham, Galeriile Nationale, Parcul St. James, Regimentul Garzilor Calare, Abatia Westminster, Turnul Londrei, Tower Bridge, Catedrala St. Paul. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Va sugeram o plimbare pe principala artera comerciala Oxford Street si, de ce un, o vizita la „Muzeul Harrods”. Nu trebuie sa ratati o vedere panoramica asupra metropolei din London Eye – simbolul orasului. Cazare hotel Novotel London Wembley 4* sau similar (pentru plecarea din 18 Iulie), respectiv hotel Ibis Excel 3* sau similar (pentru plecarea din 26 August).

Nota: In aceasta zi nu se foloseste autocarul, deplasarile se fac pietonal si cu mijloacele de transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.

Ziua 4 | LONDRA – OXFORD – STRATTFORD UPON AVON – LIVERPOOL

Mic dejun. Excursia continua spre Oxford, unde se vor vizita din exterior renumitul Colegiu si Catedrala, apoi ne continuam drumul spre orasul natal al lui Shakespeare – Strattford Upon Avon, unde vom vizita Casa

natala si Trinity Church – unde se afla mormantul lui Shakespeare. In drum spre Liverpool vom face un popas

pentru vizitarea Castelului Warwick. Seara tarziu, cazare hotel Mercure Liverpool Atlantic Tower 4* sau similar.

 

Ziua 5 | LIVERPOOL – LAKE DISTRICT – GLASGOW

Mic dejun. Dimineata tur panoramic Liverpool – Capitala Culturala Europeana. Principalele atractii: Centrul Cultural al orasului cu muzeele si galeriile de arta, centrul orasului, galeriile comerciale, cele doua catedrale ale orasului, faleza orasului si Muzeul Maritim, galeriile de arte moderne si Expozitia Beatles. La pranz, plecare spre Scotia. Vom traversa una dintre cele mai frumoase regiuni din Anglia, dar si cel mai mare parc national – Lake District. A reprezentat intodeauna o sursa de inspiratie pentru poeti si scriitori. Optional, se poate face o croaziera pe lacul Windermere. Seara, sosire in Glasgow, cazare hotel Macdonald Crutherland 4* sau similar (pentru plecarea din 18 Iulie), respectiv hotel Doubletree By Hilton 4* sau similar zona Glasgow (pentru plecarea din 26 August).

 

Ziua 6 | GLASGOW – EDINBURGH

Mic dejun. Azi, tururi de oras Glasgow & Edinburgh cu ghid local. Glasgow este considerat una dintre cele mai excitante si frumoase destinatii ale Europei, combinand energia si rafinamentul unui mare oras international. Ca un fost oras al arhitecturii si design-ului din Marea Britanie, Glasgow ofera o serie de cladiri fascinante in cele mai variate stiluri arhitectonice. In Edinburgh veti aprecia contrastul dintre “Orasului Nou” georgian, cu strazile sale largi, aliniate si pietele elegante si “Orasul Vechi” medieval. Royal Mile reprezinta “coloana vertebrala” a vechiului cartier, ce se regaseste intre Palatul Holyrood House si Castelul Edinburgh. Se va vizita Castelul Edinburgh care domina orasul de pe stanca ce se afla la o inaltime de 400 picioare, unde se pot vedea bijuteriile coroanei Scotiei si “Piatra Dinastiei”, acum din nou in Scotia, unde ii este locul.

Nota: Biletul de intrare la Castel se achita individual de catre fiecare pasager. Cazare hotel Holiday Inn Edinburgh City West 3* sau similar.

 

Ziua 7 | EDINBURGH – “ATENA NORDULUI” – CASTELUL STIRLING

Mic dejun. Incepem explorarea orasului impreuna cu insotitorul de grup. Cunoscut si sub numele de „Atena Nordului”, Edinburgh este capitala Scotiei din anul 1437. Aici se afla Parlamentul Scotian restabilit in anul 1999. Este un oras fascinant, inscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO in 1995. Dupa amiaza timp liber pentru vizite individuale sau optional excursie la Castelul Stirling, cel mai mare si unul din cele mai importante castele din Scotia, atat din punct de vedere istoric, cat si arhitectural. Amplasat in oraselul ce ii poarta numele si inaltandu-se pe un perete de stanca vulcanica pe dealul din apropiere, ce a servit in vremurile de mult apuse pentru aparare, castelul este cu adevarat spectaculos. Una din resedintele preferate ale monarhilor Scotiei, cu precadere a celor din dinastia Stuart, castelul a fost martorul copilariilor, nuntilor, incoronarilor, negocierilor si inmormatarilor regale. Tot in Stirling – numit si „cheia spre Highlands” (zona muntoasa a Scotiei), putem vedea si monumentul eroului national William Wallace – imortalizat in blockbuster-ul hollywoodian „Braveheart”. Seara, intoarcere in Edinburgh. Cazare hotel Holiday Inn Edinburgh City West 3* sau similar.

 

Ziua 8 | EDINBURGH – GLENKINCHIE WHISKY DISTILLERY – YORK – LEEDS

Mic dejun. Dimineata vom vizita faimoasa distilerie „Glenkinchie Distillery” – singura distilerie de whisky din malt operationala. Este inconjurata de colinele Lammermuir de unde izvoraste apa limpede ca cristalul folosita la preparea whisky-ului de cea mai buna calitate. In cadrul turului cu ghid se va prezenta procesul si metodele de distilare a whisky-ului, iar la sfarsit veti avea ocazia sa degustati bautura nationala a Scotiei. (Bilet de intrare: ~5 GBP). Excursia continua spre York unde vom vizita (exterior) faimoasa Catedrala Gotica – cea mai mare din Anglia. Sosire in Leeds, cazare hotel Park Plaza 4* sau similar.

 

Ziua 9 | LEEDS – CAMBRIDGE – LONDRA

Mic dejun. Dimineata plecare spre Londra. Pe drum vom vizita orasul universitar Cambridge. Orasul este cunoscut in special pentru Universitatea Cambridge, a doua ca vechime din Anglia dupa Oxford. Aceasta universitate a fost fondata in anul 1209 de studentii si profesorii fugiti de la Oxford din cauza ostilitatii locuitorilor care nu au inteles la inceput utilitatea sistemului educational. Sosire in Londra. Cazare la hotel Novotel London Wembley 4* sau similar.

 

Ziua 10 | LONDRA – BUCURESTI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Companiei TAROM RO392 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 14:50; aterizare in Bucuresti la ora 20:05. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Tarife                                         calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 999 Euro adult loc in camera dubla
 • 899 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti
 • 1389 Euro adult loc in camera single (plecare 18 Iulie)
 • 1349 Euro adult loc in camera single (plecare 26 August)

 

Servicii incluse:

 • Zboruri directe Bucuresti => Londra => Bucuresti, Compania TAROM
 • Cazare 9 nopti la hoteluri de 3* si 4* astfel:
 • 3 nopti cazare cu mic dejun hotel Novotel London Wembley 4* sau similar (pentru plecarea din 18 Iulie), respectiv hotel Ibis Excel 3* sau similar (pentru plecarea din 26 August) Londra
 • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Mercure Liverpool Atlantic Tower 4* sau similar Liverpool
 • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Macdonald Crutherland 4* sau similar Glasgow (pentru plecarea din 18 Iulie), respectiv hotel Doubletree By Hilton 4* sau similar zona Glasgow (pentru plecarea din 26 August)
 • 2 nopti cazare cu mic dejun hotel Holiday Inn Edinburgh City West 3* sau similar Edinburgh
 • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Park Plaza 4* sau similar Leeds
 • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Novotel London Wembley 4* sau similar Londra
 • Tururi de oras la: Londra, Liverpool, Glasgow, Edinburgh
 • Ghizi locali la Glasgow si Edinburgh
 • Vizitele si excursiile prevazute in program
 • Transport cu autocar propriu nou, 4* (mai putin ziua 3 conform normelor A.E.T.R.)
 • Taxe autostrazi si parcari incluse
 • Ghid roman insotitor

 

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 199 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Taxele de oras, acolo unde se aplica (se achita la receptia hotelurilor)
 • asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul
 • intrarile la obiectivele turistice
 • excursiile optionale
 • bacsis pentru soferi si ghizi locali

 

Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 30 de participanti)

 

 • Excursie la Castelul Windsor, Salisbury si Stonehenge

Tarif: 90 Euro/persoana si include: transport autocar, bilet de intrare si audio-guide la Castelul Windsor, bilet intrare Catedrala Salisbury, bilet intrare Stonehenge, insotitor de grup

 

 • Excursie la Castelul Stirling

Tarif: 55 Euro/persoana si include: transport autocar, bilet intrare castelul Stirling, insotitor de grup

 

 

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.