Spania

Spania

Things to do - general

 

Regatul Spaniei (spaniolă Reino de España) sau Spania (spaniolă España) este o țară situată în sud-vestul Europei, membră aUniunii Europene. Este constituită în statul social și democratic de drept, al cărui formă de guvernământ este monarhia constituțională. Are capitala în Madrid. În nord-est se învecinează cu Franța și Andorra, de-a lungul Munților Pirinei. Face parte din Peninsula Iberică împreună cu Portugalia și Gibraltar, având de asemenea două arhipelaguri, situate unul în Marea Mediterană (Insulele Baleare) și celălalt în Oceanul Atlantic (Insulele Canare). De asemenea, de Spania aparțin două mici teritorii din nordul Africii (care includ orașele autonome Ceuta și Melilla), precum și enclava Llivia din Pirinei.

Numele „Spania” este derivat din „Hispania”, numele în latină cu care romanii se refereau la toată peninsula, și pe care l-au preluat din grecul „Hispanía” (accent pe „i”, ca și în cazul „României”), utilizat de către Artemidor din Efes (sec.I î.Hr.), autorul celei mai vechi hărți a Occidentului, în care descrie amănunțit Hispania romană.

Originea termenului „Hispania” este atribuit fenicienilor, prima civilizație non-iberică, care a ajuns în peninsulă pentru a-și extinde comerțul și care a fondat, între altele, orașul activ cel mai vechi din Occident. În limba lor punică l-au numit Isephanim, „Coastă de iepuri”. Iepurii se găseau și încă se găsesc în abundență în Andaluzia, iar unele monede bătute în epoca lui Hadrianreprezentau personificarea Hispaniei ca o doamnă așezată, cu un iepure la picioarele ei.

Spania are un total de 2.032 km de frontiere terestre cu alte țări, aceasta fiind consecința amplăsarii sale geografice în sud-vest al continentului european. Spania împărtăsește cea mai lungă frontieră cu Portugalia, numită La Raya (portugheză A Raia) — ea are o lungime de 1.292 km. Cea mai scurtă frontieră este cu Gibraltar, având doar 1,2 km. Totalul frontierelor maritime este mai mare. Se estimează că Spania are aproape 7.880 km de coaste. Acesta se datorează mulțimii de insule, precum Baleare (1.428 km de coaste) sau Canare (1.583 km de coaste).

Country Spania
Obligativitatea vizelorVisa in not needed for EU citizens.
Limbi vorbiteÎn Spania sunt vorbite patru limbi importante care sunt declarate ca limbi oficiale în anumite regiuni: spaniola (castellano sau español), limbă oficială în întreaga Spanie. catalana (català sau valencià) în Catalonia (Catalunya), Insulele Baleare (Illes Balears), și părți ale comunității autonome Calencia (València, unde limba este denumită valenciană). basca (euskara) în Țara bascilor (Euskadi), și părți din Navarra. galiciana (galego) în Galicia (Galiza).
Moneda utilizataEuro
Zona (km2)504,645 km2

Viata de noapte info

Originile coridelor în forma actuală datează din secolele al XVI-lea și al XVIII-lea, fiind foarte sprijinite pe atunci de Casa de Austria. Felipe al V-lea, primul rege Burbon, educat la Versailles a fost primul rege care s-a opus coridelor, dar succesorul său, Fernando al VII-lea a fost cel care a încurajat școlile de toreadori (Escuelas de Tauromaquia). Locul în care se desfășoară coridele se numește La Maestranza sau Plaza de Torros, iar aici, a ieși pe poarta prințului (La puerta del Principe), purtat pe umeri, este cea mai mare aspirație a unui toreador profesionist. În zilele noastre acest lucru se întâmplă atunci când un toreador se retrage din activitate, moment în care își taie și codița, pe care majoritatea toreadorilor o poartă ca un simbol al toreadorilor. Sezonul coridelor începe în Duminica Învierii și ține până în toamnă, în ziua Sfinților Mihail și Gavril, în Spania denumită San Miguel. Cei mai celebri toreadori luptă în fiecare an în special în timpul celei mai renumite sărbători, La Feria de Abril.Viata de noapte imagine

Unfortunately there are no hotels at this location at the moment.

Grand Hotel Bali

Grand Hotel Bali

Calle Luis Prendes, 4, 03502 Benidorm, Alicante, Spania
Grand Hotel Bali **** este cel mai inalt hotel al Europei si ofera o vedere spectaculoasa asupra sta More info
Barcelona  - 3 nopti de la 301 Euro

Barcelona - 3 nopti de la 301 Euro

Spania
Barcelona 31.03 – 3 nopti Hotel Ronda Lesseps 3*, – 301 euro / persoana. 3 nopti cazare More info
CITY BREAK  BARCELONA

CITY BREAK BARCELONA

Spania
CITY BREAK  BARCELONA   PERIOADA: 06-09 octombrie 2016 Detalii zbor: WIZZ AIR BUCURESTI(18.35) More info
City Break MADRID

City Break MADRID

Spania
Perioada sejur: 6-9 Martie 2016, Tarif: 305 euro / persoana; Servicii incluse: zbor Bucuresti – More info
Insulele Canare - Tenerife, Spania

Insulele Canare - Tenerife, Spania

Tenerife
Santa Cruz de Tenerife – San Cristobal de La Laguna – Playa de Las Americas – Puerto de la Cruz 7 no More info