Serbia

Serbia

Things to do - general

Serbia este situata in centrul si sud-estul Europei. Teritoriul acopera partea de sud a Campiei Panonice si partea centrala a Balcanilor. Serbia se invecineaza cu Ungaria in nord; cu Romania si Bulgaria in est; Republica Macedonia in sud; iar cu MuntenegruBosnia si Hertegovina si Croatia in vest; granita cu Albania este in disputaBelgrad, care este capitala si cel mai mare oras al Serbiei, este, de asemenea, printre cele mai mari din Europa de Sud-Est.

Relieful Serbiei este predominant muntos in sud apartinand Alpilor Dinarici, altitudine maxima este 2656 m in vf. Daravica.

Kopaonik este cea mai mare statiune de schi din Serbia si una dintre cele mai frumoase destinatii din aceasta parte a Europei.

Statiunea se afla la o altitudine medie de 1800 m si functioneaza din noiembrie pana in martie.

Se afla la o distanta de  aproximativ 400 km de Timisoara, 600 km de Bucuresti, Sibiu, Brasov, 350 km de Craiova, 650 km de Cluj si 500 km de Hunedoara. 

Kopaonik are 55 km de partie, 21 de partii albastre (usoare), 9 partii rosii (medii), 6 partii negre (dificile),un snow park, bob pe sine, partie nocturna 450m. Infrastructura consta in 24 de telecabine si teleschiuri. Capacitatea teleschiurilor si telecabinelor este de peste 32.000 de schiori pe ora. Acest sistem este format dintr-un ski lift de sase locuri, cu o capacitate de 3.000 de schiori pe ora, 4 telescaune detasabile cu patru locuri de viteza mare (capacitate totala de 10.000 de schiori pe ora), trei teleschi-uri fixe cu patru locuri cu banda rulanta unde se pot urca schiorii (capacitate totala de aproximativ 6.200 de schiori pe ora), trei telescaune cu doua locuri cu o capacitate totala de 3.600 de schiori pe ora, doua telescaune cu capacitate de 2.400 de schiori pe ora si opt teleschi-uri cu capacitate de 6.500 de schiori pe ora.

Treska si Brzece sunt de asemenea 2 localitati cunoscute din zona de munte cu conexiuni catre Kopaonik.

Treska este situat la 3-6 km distanta  de centrul statiunii Kopaonik . Exista multe case private  si  hoteluri noi care ofera cazare confortabila si o diversitate de activitati. Intrucat este departe de centrul statiunii Kopaonik ofera o atmosfera linistita turistilor care doresc sa se relaxeze si sa se bucure de natura. In timpul sezonului de iarna toate hotelurile si vilele ofera transport turistilor catre centrul statiunii Kopaonik mai multe ori pe zi. Cele mai populare unitati de cazare din aceasta parte sunt Aparthotel Kraljevic Cardaci, Milmari Resort, Aparthotel Zoned, Apartments Mujen.

Brzece se afla in zona de est a statiunii Kopaonik, la 1.100m altitudine. Este la 17 km de centrul  statiunii Kopaonik inconjurat de natura. In centrul localitatii Brzece este un ski lift de schi care se conecteaza cu partiike din Kopaonik. In centrul statiuniii Kopaonik se poate ajunge fie cu masina, cu autobuzul sau cu ski lift-ul. Cele mai populare unitati de cazare sunt hotelul  Junior si Casa de oaspeti Junior.

In Kopaonik o suprafata de 97% este acoperita cu ajutorul sistemului de inzapezire cu zapada artificiala. Datorita acestui sistem durata sezonului de schi nu mai depinde de caderile de zapada, iar vizitatorii partiilor si iubitorii sporturilor de iarna vin si din localitatile din imprejurimi pentru a se bucura de zapada timp de pana la cinci luni in timpul anului.

Kopaonik-ul este o statiune preferata det tineri pentru divertisment si viata de noapte. Kopaonik este cunoscut pentru excelenta distractie après schi, care se continua in nenumaratele cafenele, baruri, discoteci, cluburi si restaurante pana la primele ore ale diminetii.

inant muntos in sud apartinand Alpilor Dinarici, altitudine maxima este 2656 m in vf. Daravica.

Country Serbia
APARTAMENTE KONACI 4*- MK Mountain Resort - KOPAONIK

APARTAMENTE KONACI 4*- MK Mountain Resort - KOPAONIK

, Serbia
Localizare: in centrul statiunii, langa partiile de schi Caracteristici: Apartamente sunt complet re More info
GRAND HOTEL&SPA 4* - MK Mountain Resort - KOPAONIK

GRAND HOTEL&SPA 4* - MK Mountain Resort - KOPAONIK

, Serbia
Localizare: la cativa pasi de partiile de schi, cu vedere la Parcul National Kopaonik. Hotel modern More info
VILA KOPAONIK 4* - KOPAONIK

VILA KOPAONIK 4* - KOPAONIK

, Serbia
Localizare: Vila Kopaonik este situata la altitudinea de 1710 m in centrul statiunii Kopaonik, acces More info
FAMILY HOTEL ANGELLA 4*- MK Mountain Resort -  KOPAONIK

FAMILY HOTEL ANGELLA 4*- MK Mountain Resort - KOPAONIK

, Serbia
Localizare: Hotelul este situat in inima statiunii Kopaonik, in apropierea partiilor de schi. Facili More info

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.