Mamaia

Mamaia

Things to do - general

Mamaia este cea mai renumita statiune de pe Litoralul Romanesc. Situata la N de Constanta intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol, este statiunea de pe litoral cu cea mai mare capacitate de cazare. Mamaia este o statiune cu o dezvoltare foarte dinamica, in fiecare an turistii s-au obisnuit cu faptul ca Statiunea Mamaia ii intampina cu ceva nou – palmieri, Aqua Magic,fantani arteziene, Telegondola,autobuze supraetajate etc.

Statiunea Mamaia

Plaja din Statiunea Mamaia in mare parte este concesionata si este amenajata cu sezlonguri si umbrele, contra cost.

Mamaia este unica prin latimea foarte mare a plajei si lungimea de peste 8 km. Plaja are nisip fin, iar intrarea in apa este foarte lina. In mare parte, plaja este concesionata si este amenajata cu sezlonguri si umbrele – contra cost, insa sunt si portiuni mari de plaja unde se poate sta fara plata. Plaja din partea de sud la intrarea in Constanta este mai ingusta si mai pietroasa, cea din centru este lata, aglomerata si este zona unde se organizeaza cele mai multe evenimente pe plaja. Plaja din partea de nord a statiunii este cea mai bine amenajata si are nisipul cel mai bun.

Plaja din Mamaia este unica prin nisipul fin, fiind lata de 100-200 metri, asigurând o intrare foarte lina în mare si de asemenea prin lungimea ei de peste 8 km. Perioada favorabila helioterapiei este mai lunga de 12 ore pe zi. Salinitate scazuta 15.5 grame pe litru, fund nisipos complet lipsit de pietre, cu panta foarte mica, mareea fiind total absenta.

Plaja din Mamaia este amenajata corespunzator si poate primi turisti  începând cu mijlocul lunii mai si pâna târziu în septembrie, când temperaturile medii de obicei depasesc 25 de grade Celsius, apa fiind calda pâna spre sfârsitul toamnei. Plaja coboara lin in apa marii, fiind astfel extrem de sigura pentru copii sau pentru cei care nu stiu sa inoate.

Datorita asezarii sale excelente, brizele care bat cand dinspre mare cand dinspre lac domolesc arsita verii. De-a lungul acestei plaje se insira elegante si cochete hoteluri, ce pot primi simultan peste 20 000 de turisti in sezonul estival.

Din loc in loc pe plaja sunt instalate puncte de salvamar. Salvamarii sunt bine pregatiti si vegheaza zilnic intre orele 08.00 – 20.00.

Statiunea Mamaia

Parcul Aqua Magic, Mamaia.

Una dintre principalele atractii ale statiunii este parcul acvatic AquaMagic care este un loc de distractie pentru turisti. Aqua Magic este situat la intrarea in statiune si se adreseaza turistilor de toate varstele, avand o capacitate de 2.500 vizitatori. Cu o suprafata de 4000 mp de apa, parcul de distractie cuprinde tobogane, piscine si bazine. In acest parc se gasesc restaurante, baruri, fast-food, cofetarii,precum si suveniruri si ilustrate. Turistii pot opta pentru o plaja pe sezlonguri si baie in piscina. Aqua Magic este iluminat astfel incat se pot organiza spectacole,sau alte petreceri nocturne, vizitatorii avand posbilitati de distractie atat ziua cat si noaptea. Pentru prima data aici s-a construit un ring de dans in aer liber, cu efecte luminoase si sonorizari precum si jocuri de apa care functioneaza in functie de ritmul si intensitatea muzicii.

Country Romania
Hotel Malibu Mamaia 4*

Hotel Malibu Mamaia 4*

316 Bdul Mamaia, Constanța, Mamaia
Hotel Malibu Mamaia 4 stele este localizat in partea de sud a statiunii Mamaia, la intrarea in stati More info
Hotel Vega Mamaia 5*

Hotel Vega Mamaia 5*

900001 Mamaia, Constanta, Mamaia
Descriere hotel Vega Hotel Vega Mamaia 5 stele este situat pe faleza din nordul statiunii, avand ies More info
HOTEL VICTORIA

HOTEL VICTORIA

Bulevardul Mamaia Constanța 900001, Romania , Mamaia
Adresa:  Mamaia, cod 900001, Judetul Constanta Localizare/Situare: la 500m de Aqua Magic, vis-a –vis More info

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.