Italia

Italia

Things to do - general

Republica italiană (în italiană Repubblica italiana), este un stat unitar, republică parlamentară, aflat în Europa de sud. Ea acoperă o arie de 301.338 km² și are o climă temperată; datorită formei părții sale continentale, este denumită pe plan intern lo Stivale („Cizma”). Cu 61 de milioane de locuitori, este a cincea cea mai populată țară a Europei. Italia este o țară foarte dezvoltată și are a treia cea mai mare economie din zona Euro și a opta din lume după PIB nominal.

Din vremurile antice, culturile etruscă, Magna Graecia și altele au înflorit pe teritoriul actual al Italiei, până când au fost în cele din urmă absorbite de Roma, care timp de secole a rămas centrul politic și religios al civilizației Occidentale, capitala Imperiului Roman și apoi centrul creștinismului. În Evul Mediu Întunecat, Peninsula Italică s-a confruntat cu dezastruoase invazii ale triburilor barbare, dar începând cu secolul al XI-lea, numeroase orașe-stat italiene au început să înflorească practicând navigație, comerț și întreținând instituții bancare (capitalismul modern își are originile în Italia medievală). Mai ales în timpul Renașterii, cultura italiană a înflorit, producând cărturari, artiști și polimați ca Leonardo da Vinci, Galileo, Michelangelo și Machiavelli. Exploratorii italieni ca Marco Polo, Columb, Vespucci și Verrazzano au descoperit noi rute cătreOrientul Îndepărtat și către Lumea Nouă, contribuind la epoca marilor descoperiri pentru europeni.

Italia se află în Europa de Sud, între paralelele de 35° și 47° latitudine nordică, și între meridianele de 6° și 19° longitudine estică. La nord, Italia se învecinează cu Franța, Elveția, Austria și Slovenia, fiind delimitată în principal de lanțul Munților Alpi, cuprinzând Valea Padului și Câmpia Venețiană⁠(en). La sud, ea cuprinde în întregime Peninsula Italică și două mari insule mediteraneene — Sicilia și Sardinia — alături de numeroase alte insulițe. Statele suverane San Marino și Vatican sunt enclave în Italia, în timp ce Campione d’Italia este o exclavă italiană în Elveția.

Country Republica Italia
Limbi vorbiteitaliana
Zona (km2)301.338 km²

Viata de noapte info

Numeroşi vizitatori consideră că Roma are o viaţă de noapte unică, oferind oportunităţi de divertisment pline de caracter, mergând de la distracţiile culturale la explorarea tipică a discotecilor. Activităţi mai relaxante, cum ar fi prelungirea unei cine copioase la o conversaţie în compania prietenilor sorbind un pahar de vin sau o ceaşcă de cafea, este alternativă demnă de luat în considerare, urmând obiceiul localnicilor. Însă viaţa de noapte din Roma împrumută o vibraţie aparte în timpul verii. Plăcuta temperatură moderată dă turiştilor prilejul de a se delecta cu tururi de vizite nocturne, cele mai multe dintre atracţii fiind iluminate. În plus, festivaluri precum Vara Romană adaugă oportunităţi culturale şi de divertisment de neegalat la lista activităţilor specifice de care se pot bucura turiştii pe durata unei şederi în Roma.Viata de noapte imagine
Hotel Montresor Palace 4*

Hotel Montresor Palace 4*

Via Luigi Galvani 19, Verona, VR, 37138, Italy, Italia
City Break VERONA – ITALIA 1 DECEMBRIE !!!!! Oferta este valabila in perioada 28 noiembrie – 1 More info

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

City Break MILANO Octombrie 2016

City Break MILANO Octombrie 2016

Italia
CITY BREAK  MILANO   PERIOADA: 15-18octombrie 2016 Detaliizbor: RYANAIR BUCURESTI(09.55) – MILA More info
Italia - Toscana

Italia - Toscana

Toscana
Florenta – Pisa – Insula Elba – Cinque Terre – Genova – Assisi – Siena – Chianti – San Gimigna More info
Roma - CETATEA ETERNA

Roma - CETATEA ETERNA

Italia
6 zile de la 215 € avion Roma, Vatican, Tivoli, Napoli, Insula Capri (sau Pompei) Program Ziua 1. More info