Turcia

Turcia

Things to do - general

                     REPUBLICA TURCIA  este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest (Peninsula Anatolia) și 3% în Europa (Peninsula Balcanica). Unii geografi consideră Turcia ca o parte a Europei datorită anumitor caracteristici culturale, politice și istorice. Datorită poziției sale geografice între Europa și Asia și între trei mări, Turcia a fost o răscruce istorică, patria și câmpul de luptă a mai multor mari civilizații și un centru de comerț. Așezarea Turciei la intersecția Europei cu Asia o face să fie o țară de o mare importanță geostrategică. Din punct de vedere etnic, turcii formează majoritatea populației, existând însă și o minoritate importantă de kurzi. Religia predominantă în Turcia este Islamul, iar limba oficială a țării este turca.

  ORASE.  Capitala Turciei este orașul Ankara, dar capitala istorică Istanbul rămâne centrul financiar, economic și cultural al țării.

                   Ankara este un important centru comercial și industrial, fiind și principalul centru de comerț pentru zona agricolă care o înconjoară. Înainte să devină capitala țării, Ankara era faimoasă pentru lâna caprelor sale.Situată în centrul Anatoliei, Ankara este un important nod comercial și de tranzit, fiind „placa turnantă” a drumurilor și căilor ferate turcești. Dispune de câteva universități, Biblioteca Națională, Muzeul Arheologic, Muzeul Etnografic și Muzeul Civilizațiilor Anatoliene. Mausoleul Mustafa Kemal Ataturk, personalitatea cea mai importantă a Turciei secolului al XX-lea, este amplasat în Ankara.Orașul se află pe locul întâi în lista capitalelor tarilor europene dupa suprafata.

                  Istanbul  a fost capitală a Imperiului Roman. Oficial fosta capitală a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, până atunci păstrându-și pe plan internaținal numele antic și tradițional de Constantinopol. Cu o populație de peste 18,8 miloane Istanbulul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Istanbul-ul se clasează printre cele mai venerabile capitale ale Europei. El a fost înscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO începând cu anul 1985. Asemănător cu Constantinopol-ul în evul mediu, astăzi Istanbul este cea mai mare aglomerare umană a Europei.

 

Country Turcia
Obligativitatea vizelorVisa in not needed for EU citizens. Everyone else need a Visa.
Limbi vorbiteTurca
Moneda utilizataLira Turceasca
Zona (km2)783.562 km2

Viata de noapte info

Denumite după constelaţia din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an. Perseidele sunt cunoscute şi pentru că pot fi observate în perioada concediilor şi a vacanţelor, perioada din an când oamenii petrec mai mult timp sub cerul liber, noaptea, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu". În perioada 10 - 15 august, curentul de meteori Perseide este foarte activ, iar momentul de activitate maximă va fi anul acesta în noaptea de miercuri spre joi, după ora 22.00, ora României. În aceasta perioadă se vor observa cei mai mulţi meteori. Cea mai bună perioadă de observare este după miezul nopţii până dimineaţa. Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Astfel, din oraşele mari nu se pot observa mulţi meteori. Potrivit specialiştilor în astfel de fenomene, cel mai bun loc de observaţie este de la ţară şi de la munte, însă perseidele pot fi observate şi de la marginea oraşelor mari.Viata de noapte imagine
HOTEL AMARA SEALIGHT ELITE 5*

HOTEL AMARA SEALIGHT ELITE 5*

, Turcia
Localizare: La 6 km de centrul orasului Kusadasi, la plaja privata. Restaurante si baruri: All inclu More info
Hotel Delphin Botanik Alanya 5* All Inclusive

Hotel Delphin Botanik Alanya 5* All Inclusive

, Turcia
Hotel Delphin Botanik este situat la 90 km de aeroportul orasului Antalya, la 32 km de orasul Alanya More info
Hotel Delphin De Luxe Resort Alanya 5* Ultra All Inclusive

Hotel Delphin De Luxe Resort Alanya 5* Ultra All Inclusive

Alara Tourism Center Karaburun, 07415 Okurcalar, Turkey, Turcia
Hotel Delphin Deluxe Resort Alanya se afla la 90 km de aeroportul din Antalya, la 30 km de Alanya, l More info
HOTEL VISTA HILL 5*

HOTEL VISTA HILL 5*

, Turcia
Localizare: Este situat pe malul marii, la 4 km de centru, 80 km de aeroportul din Izmir. Restaurant More info

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

ISTANBUL

ISTANBUL

Turcia
5 zile de la 165 € Program Ziua 1. BUCUREŞTI – ISTANBUL Prezentare în Aeroportul Bucureşti O More info