Germania

Germania

Things to do - general

Suprafata: 356.900 km. patrati
Populatia: 81.3 mil. Loc.
Dens. Medie: 228 loc./km patrat
Capitala: Berlin
Limba: germana
Religia: protestanta si catolica

RELATII INTERNATIONALE:
Membra a Uniunii Europene
Germania detinea in anul 1974 relatii diplomatice cu 129 de state si era membru al ONU, UNESCO si a altor 85 de organizatii internationale guvernamentale.

POZITIA GEOGRAFICA: Germania este situata in Europa Central-Nordica, intre 47016-55003 latitudine nordica si 5056-15002 longitudine estica. Limite Marea Nordica, Danermaca, Marea Baltica, Cehia, Austria, Elvetia, Franta, Luxemburg, Belgia, Olanda, Polonia. Suprafata Germaniei este de 356 945 km2.

STATUTUL: Republica parlamentara, stat federal, potrivit Legii Fundamentale din 23.05.1949, devenita Constitutie a celor doua Germanii unificate la 03.10.1990. Activitatea legislativa este exercitata de un parlament bicameral, compus din Bundesrat si Bundestag, iar cea executiva de guvernul federal numit de Bundestang dupa alegerile legislative. Partide politice: 10 formatiuni printre care uniunea crestin democrata. Seful statului (presedinte) Richard Freiherr von Weizacker; prim-ministru Helmut Kohl.

CLIMA: Clima este temperat oceanica si de tranzitie in nord de-a lungul tarmului Marii Baltice. Pe coasta iernile sunt mai blande (-10C in ianuarie) si verile relativ racoroase (220C in iulie), dar spre vest verile sunt mai calduroase si iernile mai reci. Precipitatiile medii anuale insumeaza 585 mm, fiind mai scazute (cca 500 mm/an) in campie ti mai ridicate in zona montana unde depasesc 1000 mm/an.

RELIEFUL: Pe teritoriul Germaniei se succed, de la nord la sud, trei mari unitati naturale: Campia Germaniei de Nord, masivele hercinice ale Germaniei de mijloc si Alpii Bavariei cu platourile care ii preced.

Campia Germaniei de Nord, sector al Marii Campii Nord-Europene, este neteda la vest de Berlin si strabatuta de doua siruri de dealuri morenaice, mai mult sau mai putin paralele.Treptat aceasta campie trece intr-o zona muntoasa de inaltime medie.Astfel in vest se afla Masivul Harz, erodat, cu aspect de platou cu altitudini de 300-900 m (cu alt. maxima de 1142 m in varful Broken), iar in sud Muntii Padurea Thuringiei (altitudine maxima in vf. Grosser Beerberg-982 m), Muntii Vogtaland si Muntii Metalici, caracterizati prin culmi netede cu aspect de podisuri, ultimii culminand la 1214 m in varful Fichtelberg. Tarmul Marii Baltice este cea mai mare parte jos, doar in unele locuri fiind mai inalt si abrupt-de exemplu langa orasul Sassnitz.

Masivele hercinice se afla in zona centrala a Germaniei. Aceste masive sunt erodate cu aspect de podisuri si despartite de depresiuni largi, mai cunoscute fiind : Masivul Sistos Rhenan (podis valurit cu alt. de 500-700 m si taiat de vai adancite in chei), Muntii Padurea Thurungiei, Jura Suaba (care culmineaza la 1015 m in vf. Lemberg), Jura Franconiana, Padurea Boemiei, Harz (podis cu alt. de 300-900 m), Muntii Metalici, in sud-vest se afla un masiv vechi erodat, cu aspect de podis in nord si mai inalt fragmentat in sud, Muntii Padurea Neagra care ating care ating 1493 m in vf. Feldberg.

In sudul Germaniei se desfasoara Alpii Bavariei (cei mai inalti munti de pe teritoriul tarii 2963 m in varful Zugspitze), constituiti din lanturi orientate de la vest la est, in mare parte calcaroase. La poalele acestora se intinde platoul Dunarii. Alpii Bavariei sunt formati din trei masive: Allgau, la vest de Lech (care culmineaza la 2589 m in vf. Hochvogel), Prealpii Bavariei, intre Lech si Ill (2963 m in vf. Zugspitze, alt. maxima din tara) si Alpii Berchtesgaden (Watzman 2700 m)

Country Germania
Obligativitatea vizelorVisa in not needed for EU citizens. Everyone else need a visa.
Limbi vorbiteGerman
Moneda utilizataEuro
Zona (km2)357,168 km2

Viata de noapte info

Frankfurt Avand in vedere dimensiunile sale relativ mici, Frankfurt ofera o gama surprinzatoare, eclectica, de posibilitati pentru cei care cauta distractie pe timpul noptii. Scena culturala este vie, si nu lipseste niciun bar care sa se potriveasca oricarui gust. Multe baruri din Frankfurt ofera muzica live, in special jazz. Cele mai bune locuri sunt pe Kleine Bockenheimer Strasse, cunoscuta si ca Jazzgasse (Aleea Jazzului). Majoritatea locurilor de reprezentatii culturale sunt inchise in iulie si august. Sunt cateva case de bilete in oras, principala fiind Frankfurt Ticket, Hanauer Landstrasse 417 (telefon (069) 134 0400 ; www.frankfurt-ticket.de ). Prinz este revista (in germana) care tine evident celor mai recente baruri, cluburi si are informatii despre viata de noapte. Revistele gratuite Strandgut si Kultur News ofera informatii despre cultura si viata de noapte din Frankfurt in limba germana si sunt disponibile la centrele de informatii turistice. Surse excelente de informatii si listari sunt disponibile si la serviciul online Frankfurter Neue Presse si Journal Frankfurt, si Toytown Germany, un website in limba engleza pentru expatriati.Viata de noapte imagine

Unfortunately there are no hotels at this location at the moment.

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

City Break Berlin Octombrie 2016

City Break Berlin Octombrie 2016

Germania
PERIOADA:2 OCTOMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2016 Mese incluse: mic dejun Companie Aeriana: Ryanair Detalii z More info